Διαχειριστείτε
την ημικρανία
σας

Ίσως να μην είναι πάντα εύκολο να αποτρέψετε μια κρίση ημικρανίας, αλλά υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να τη διαχειριστείτε.

Εντοπίστε
τους
εκλυτικούς
παράγοντες

Αν και μπορεί να γνωρίζετε ήδη τι προκαλεί την ημικρανία σας, είναι πάντα χρήσιμο να κρατάτε ημερολόγιο. Καθώς οι εκλυτικοί παράγοντες είναι διαφορετικοί για κάθε άτομο1, η καταγραφή των ημικρανικών κρίσεων σε ένα ημερολόγιο, συχνά σας βοηθά να εντοπίσετε τους συνήθεις για εσάς εκλυτικούς παράγοντες και να παρακολουθείτε τη συνολική επίπτωση της ημικρανίας στην καθημερινότητά σας.

Μάθετε περισσότερα για τους Εκλυτικούς Παράγοντες της Ημικρανίας.

Αποφύγετε
τους
εκλυτικούς
παράγοντες
για την
ημικρανία

Δεν είναι εύκολο να ζείτε με την ημικρανία, αλλά εφόσον γνωρίζετε ποιοι είναι οι εκλυτικοί παράγοντες στη δική σας περίπτωση, ενδεχομένως να είναι πιο εύκολο να τους αποφύγετε. Η αποφυγή αυτών των παραγόντων μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας.

Είναι σημαντικό  να μιλήσετε για την ημικρανία σας, ώστε να καταλάβουν οι κοντινοί σας άνθρωποι πόσο σημαντικό είναι να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες χωρίς ημικρανικές κρίσεις, αλλά και πώς θα μπορούσαν να σας προσφέρουν την υποστήριξη που χρειάζεστε.

Ενδεχομένως να μην μπορείτε να ελέγξετε κάθε κρίση. Παρ' όλα αυτά, μια προσεκτική καταγραφή των εκλυτικών παραγόντων και η αποφυγή τους πιθανόν θα σας επιτρέψουν να περιορίσετε τον αριθμό των κρίσεων.

Διαχειριστείτε
τους
εκλυτικούς
παράγοντες

Είναι πιθανό να μπορέσετε να περιορίσετε τον αριθμό των κρίσεων, εάν εντοπίσετε και αποφύγετε τους εκλυτικούς παράγοντες1 που πιθανόν προκαλούν ημικρανία. Παρ' όλα αυτά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι εκλυτικοί παράγοντες δεν προκαλούν πάντα ημικρανία και ότι ακόμα και εάν τους αποφύγετε, μάλλον δεν θα απαλλαγείτε ολοκληρωτικά απο τις κρίσεις ημικρανίας.

Μία εύκολη και βασική μέθοδος που βοηθά στη διαχείριση της ημικρανίας, είναι να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής: Η άσκηση, ο ύπνος και τα γεύματα με τη σωστή συχνότητα σε συνδυασμό με τη σωστή ενυδάτωση, συμβάλλουν στη διαχείριση της ημικρανίας και οφελούν ταυτόχρονα με πολλούς άλλους τρόπους την υγεία σας.2

  1. The Migraine Association of Ireland.
    http://www.migraine.ie/migraine-triggers/ [Last accessed: April 2020]
  2. NHS Choices. Migraine.
    http://www.nhs.uk/Conditions/Migraine/Pages/Introduction.aspx [Last accessed: April 2020]

ΠIΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡXH